Digitalisering av Skimuseets gjenstander

Skimuseet og Skiforeningen har gjennom årene opparbeidet seg en stor og viktig samling av gjenstander knyttet til ski og vintersport.

For å gjøre samlingen mer tilgjengelig skal gjenstandene registreres i Primus.
 

Primus er en nasjonal standard for digital registrering av gjenstander og foto. -Dette er en anledning til å gå i gjennom samlingen vår på nytt og det er spennende å gå på skattejakt i eget magasin, sier direktør Karin Berg.

Museolog og prosjektmedarbeider Magnus Bognerud er nå godt i gang med arbeidet. - Den største utfordringen vil helt klart være mengden av gjenstander som skal organiseres og "digitaliseres." Dette er i seg selv et tidkrevende arbeid som jo også skal gjøres godt og nøyaktig for at det skal ha en langvarig verdi. Videre vil jeg jo som museolog egentlig bruke lang tid til å bli kjent med hver gjenstand og dens historie, men jeg må være effektiv, smiler Magnus.
 

Har du allerede nå funnet noen skatter eller rariteter? – Ja, jeg har blant annet funnet samiske skistøvler av reinsdyrmage, en stor kartong bulgarske OL-sigaretter og et medisinskrin fra en polarekspedisjon komplett med originale remedier. Stor variasjon med andre ord!
 

 Prosjektet er gjort mulig med hjelp av midler fra Bergesen Almennyttige Stiftelse.

 

Barneskisamlingen fotograferes og registreres i Primus.