Skiforeningen og Oslo kommune

Det er Oslo Kommune som eier og Skiforeningen som drifter Holmenkollen. Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder NOK, og Kulturdepartementet med 100 millioner NOK. Du kan lese mer om Oslo Kommune og prosjektet her .

Det er Skiforeningen (Foreningen til Ski-idrettens fremme) som er ansvarlig for å drifte nasjonalanlegget. Skiforeningen eier og drifter også Skimuseet som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken.

Skiforeningen er en av landets største og eldste friluftsorganisasjoner med rundt 60.000 medlemmer. Foreningen er åpen for alle. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for «utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene».
Dette skjer blant annet gjennom merking og preparering av over 2000 km løyper og drift av Norges største skiskole for barn. Skiforeningen arrangerer Holmenkollrennene og har ansvar for drift og utvikling av Holmenkollen nasjonalanlegg.

For å lese mer om Skiforeningen kan du gå hit .